Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Burger v housce a na salátu

Pečené burgery z jáhel a červené řepy se salátem z okurky a polníčku
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 5
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 300 g mletého hovězího masa (nejlépe směs vysokého roštěnce a hrudí)
  • sůl
  • pepř
  • 2 plátky sýra čedar
  • olej na smažení
  • 1 houska na přípravu burgeru
  • hlávka římského salátu
  • 1 zralé avokádo
  • olivový olej
  • chilli paprička
  • rajče
  • malá cibule
  • limetová šťáva
  • římský kmín

Postup přípravy

Salát omyjeme a rozebereme na listy. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu, kterou vidličkou rozmělníme. Přidáme nasekanou cibuli a papričku. Přilijeme olivový olej a limetkovou šťávu. Dochutíme solí, pepřem a římským kmínem.

Hovězí osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a vytvarujeme dva větší karbanátky.

Na suché pánvi opražíme rozkrojenou housku. Dále rozehřejeme několik lžic oleje a osmažíme na něm burgery. Smažíme z každé strany 2-3 minuty.

Na jeden burger, minutu před vyjmutím z pánve, položíme dva plátky sýra. Na housku klademe list salátu, maso s rozteklým sýrem a navrch avokádový sos.

Druhý burger podáváme se zbytkem salátu a sosem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905