Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pečené burgery z jáhel a červené řepy se salátem z okurky a polníčku

Pečené burgery z jáhel a červené řepy se salátem z okurky a polníčku
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 4
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 červené řepy
  • 200 g uvařené jáhlové kaše
  • 2 lžičky kari koření
  • 5 lžic oleje
  • 3 lžic sezamových semínek
  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžička černuchy
  • 2 lžíce pšeničné mouky
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • sůl
  • pepř

Salát

  • 1 okurka
  • 1 balení polníčku
  • několik sušených rajčat
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte na oleji. Červenou řepu nastrouhejte nahrubo a přidejte k cibuli. Pár minut restujte. Přendejte do misky.

Slunečnicová a sezamová semínka a černuchu opražte na pánvi, dokud nezačnou vonět, přendejte do misky. Přidejte zbylé ingredience a důkladně promíchejte. Mokrými dlaněmi vytvarujte burgery a pokládejte na plech vyloženým pečícím papírem. Každý burger můžete lehce potřít olejem, bude pak křupavější. Vložte do trouby, pečte asi 30 minut. Na konci můžete zapnout horký vzduch, aby byly křupavější.

Mezitím pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte okurku na plátky, dáme ji do misky, přidáme polníček a promícháme. Přidáme nakrájená sušená rajčata. Pokapeme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem.

Burgery podáváme se salátem a např. avokádovým dipem z předchozího dne.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905