Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pastinákový krém s topinkami

Pastinákový krém s topinkami
Pořad:Kuchyně Piotra Kucharského, epizoda 4
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 500 g oloupaného pastináku
  • 5 lžic másla
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • cca 100-150 g uvařené jáhlové kaše
  • 200 ml ovesného nápoje
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • bílý pepř

Topinky

  • 2-4 krajíce selského chleba
  • 1 zralá hruška
  • 50 g sýra s modrou plísní
  • med

Postup přípravy

Pastinák nakrájejte na malé kousky.

V hrnci rozpusťte máslo. Přidejte nakrájený pastinák a za stálého míchání restujte na mírném ohni asi 10 minut, dokud není pastinák sladký. Během toho ochuťte solí a pepřem. Pastinák podlijte vínem a počkejte, dokud se neodpaří. Přidejte vývar, jáhly a ovesný nápoj. Vařte, dokud nebude pastinák měkký. Mixujte mixérem nebo kuchyňským robotem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Krajíce chleba pokapejte olivovým olejem, nakrájejte hrušku na osm částí a položte na pečivo, na hrušku rozdrobte sýr a vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia, cca na 10 minut. Po vyjmutí z trouby polijte medem.

Tip: místo pastináku můžete použít celer, petrželový kořen nebo topinambur.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905