Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Vanilkovo-kokosová rýže se sušeným ovocem

Vanilkovo-kokosová rýže se sušeným ovocem
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 10
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • lžíce másla
  • 1,5 sklenice jasmínové rýže
  • 2 lžíce kešu ořechů
  • 2 lžíce arašídů
  • 2 lžíce rozinek
  • 2 lžíce lískových ořechů
  • 3 sklenice kokosového mléka
  • 3 vanilkové lusky
  • lžíce medu
  • 150 g tvarohu
  • 3 listy máty
  • 2 kyselá jablka
  • lžíce másla
  • lžička pomerančové kůry
  • 2 pomeranče

Karamelky

  • 0,5 sklenice cukru
  • hrst vlašských ořechů
  • papír na pečení

Postup přípravy

V malém hrnci rozehřejte máslo a přidejte rýží. Pražte ji tak dlouho, dokud všechna zrnka nezezlátnou. Přidejte, sušené ovoce a ořechy, které předtím namočte na 5 minut do vroucí vody. Zalijte kokosovým mlékem – vždy v poměru 2:1 k rýži. Vanilkové lusky podélně překrojte a přidejte do hrnce spolu s medem. Až bude rýže téměř měkká, přikryjte pokličkou, odstavte a odložte stranou. V opačném případě může dojít k připálení.

Jablka nakrájejte na kostky, vložte do pánve a přidejte máslo. Poté přidejte kůru a pomerančovou šťávu. Vařte jablka, dokud nebudou měkká.

Na pánvi rozpusťte cukr, aby vznikl karamel, přidejte nastrouhané ořechy a důkladně promíchejte. Ořechový karamel přelijte na pečící papír a odložte stranou, aby vychladl. Až vychladne, rozbijte ho na menší kousky.

Na talíř dejte vanilkovo-kokosovou rýži, proložte studeným tvarohem, přidejte jablka a posypejte kousky arašídových karamelek. Jídlo ozdobte lístky máty.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905