Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Telecí maso s kořeněnou čočkou a špenátovým salátem

Telecí maso s kořeněnou čočkou a špenátovým salátem
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 10
Druh masa:Telecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 kg telecí pečeně
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • špetka mletého kmínu
  • lžička sušeného oregana
  • 5 cm kořene zázvoru
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • Skořice celá
  • 1 konzerva krájených rajčat v rajčatové šťávě
  • 2 sklenice lehce vařené žluté čočky
  • přibližně 0,5 sklenice vody
  • limeta
  • lžíce medu

Salát

  • 2 hrsti špenátu
  • jarní cibulka
  • stroužek česneku
  • lžíce oleje
  • sklenice měkkých červených fazolí
  • hrst vlašských ořechů
  • 3 špetky soli
  • citron

Omáčka

  • 0,5 sklenice podmáslí
  • citron
  • stroužek česneku
  • špetka soli
  • 5 listů bazalky

Postup přípravy

Maso nakrájejte na velmi tenké plátky a jemně naklepejte. Osolte a okořeňte pouze z jedné strany.

Maso osmažte na rozpáleném oleji. Přidejte nasekaný česnek, šalotku, zázvor a skořici, čočku a rajčata. Pak přilijte vodu a limetkovou šťávu. Následně přidejte med, sůl a oregano. Přikryjte pokličkou a odstavte.

Rozpalte olej a přidejte nakrájenou šalotku, česnek, špenát, fazole a vlašské ořechy. Dochuťte solí a zakápněte citronovou šťávou. Salát dobře promíchejte.

Připravte omáčku. Do podmáslí přimíchejte citronovou šťávu, aby bylo ještě kyselejší, česnek, sůl a nakrájené lístky bazalky

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905