Recepty Canal+ Domo

Lasagne s polskou klobásou, jablečným pyré a křenovou omáčkou

Lasagne s polskou klobásou, jablečným pyré a křenovou omáčkou
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 9
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Italská

Ingredience

  • balení těstovin lasagne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • plísňový sýr
  • libeček

Náplň

  • 2 lžíce másla
  • 4 syrové bílé klobásy
  • kyselé jablko
  • pórek
  • 2 špetky soli
  • citron

Omáčka

  • 3 lžíce másla
  • 0,5 sklenice strouhaného křenu
  • citron
  • sklenice strouhané petrželky
  • sklenice strouhaného pastináku
  • 0,5 sklenice strouhané mrkve
  • 0,5 skleničky suchého bílého vína
  • 2 špetky soli
  • sklenice sladké smetany
  • hrst nasekaného libečku

Postup přípravy

Na pánvi rozpusťte máslo, počkejte, až začne hnědnout, pak přidejte nakrájené jablko a pórek. Poté přidejte klobásu (bez střívka) a promíchejte. Dochuťte solí a citronovou šťávou z půlky citronu.

Odložte nádivku a připravte si omáčku. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte křen, petržel, pastinák a mrkev. Nalijte citronovou šťávu, a pak víno. Když se alkohol odpaří, nalijte smetanu. Přidejte libeček a dochuťte solí. Vše promíchejte.

Před rozložením lasagní na plech vložte těstoviny na minutu do horké vody, aby byly pružné. Na plech nalejte olivový olej a začněte vrstvit: těstoviny, nádivku a omáčku. Na závěr posypejte plísňovým sýrem a listy libečku.

Pečte při teplotě 170 stupňů asi 50 minut.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905