Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Fish and chips v jiném podání

Fish and chips v jiném podání
Pořad:Jak nafouknout malý byt 2, epizoda 9
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Anglická

Ingredience

Těsto

  • sůl
  • pepř
  • sklenice podmáslí
  • lžička jedlé sody
  • vejce
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce octa
  • sklenice mouky
  • 3 sklenice oleje

Hranolky

  • 2 batáty
  • 2 sklenice studené vody
  • 2 špetky soli

Omáčka

  • sklenice jogurtu
  • stroužek česneku
  • pár listů koriandru
  • 0,5 lžičky worcestrové omáčky
  • 0,5 lžičky jablečného octa
  • špetka soli

Postup přípravy

Filety nakrájejte na kousky. Mouku smíchejte se sodou, podmáslím a vajíčkem, přidejte sůl, pepř, ocet a parmezán. Vytvořte těstíčko bez hrudek a tresku v něm obalte. Rozpalte olej a smažte dozlatova. Přendejte na papírové utěrky, abyste se zbavili přebytečného tuku.

Batáty nakrájejte na hranolky a zalijte osolenou vodou, ve studené vodě je nechte asi 5 minut, pak vodu slijte a brambory osušte.

Hranolky smažte hluboko ponořené v oleji, pak je osušte papírovou utěrkou. V misce je pokapejte worcestrovou omáčkou. Nyní si připravte omáčku.

Smíchejte jogurt, nasekaný koriandr, strouhaný česnek, jablečný ocet, worcesterskou omáčku a sůl. Omáčku důkladně promíchejte a podávejte k rybě.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905