Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Italské pirožky se slaninovými škvarky a salátem

Italské pirožky se slaninovými škvarky a salátem
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 8
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 2 sklenice durum mouky, mleté 00
  • 4 vejce
  • 2 špetky soli

Náplň

  • 150 g slaniny nakrájené na plátky
  • cibule
  • lžíce oleje na smažení
  • lžíce oleje do náplně
  • 5 uvařených brambor
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst špenátu
  • 100 g tvarohu
  • citron

Obloha

  • 150 g slaniny uzené, dušené
  • 3 lžíce másla
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky majoránky

Salát

  • rajče
  • 2 hrsti směsi salátových listů
  • bílá cibule

Dresink

  • stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • lžička balzamikového octa
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky a lehce osmahněte na oleji.

Připravte si náplň. Důkladně rozmačkejte brambory, dochuťte solí, pepřem a přidejte olej. Na pánvi po slanině osmažte špenát a přidejte k bramborám a slanině. Do náplně přidejte tvaroh a citronovou šťávu. Všechny ingredience důkladně promíchejte.

Nasypte mouku do mísy, přidejte vejce a sůl, uhněťte hladké těsto a vyválejte do tenka. Vytvarujte pirožky a naplňte.

Připravte oblohu. Slaninu nakrájejte na kostičky, smažte na másle do zlatova. Přidejte koření.

Pirožky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 5 minut. Do mísy nasypte salátovou směs, přidejte nakrájená rajčata a cibuli.

Dochuťte dresinkem. Připravte dresink. Do hmoždíře vložte stroužek česneku, posolte a rozdrťte. Poté přidejte pepř, ocet a olivový olej. Smíchejte všechny ingredience a dresink je hotov.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905