Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Vídeňský řízek se sázeným vejcem a bramborovým salátem

Vídeňský řízek se sázeným vejcem a bramborovým salátem
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 7
Druh masa:Telecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2–3 kotlety z telecího roštěnce
  • 2 špetky pepře
  • 2 špetky soli
  • sklenice mouky
  • 3 vejce
  • sklenička strouhanky
  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce másla
  • citron
  • potravinová fólie
  • 50 ml studené vody

Salát

  • 1 kg nových brambor
  • 2 kyselé okurky
  • lžíce kaparů
  • 1 ančovička
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce majonézy
  • petrželová nať
  • 2 špetky pepře

Postup přípravy

Brambory upečte v troubě dozlatova. Když vychladnou, nakrájejte je na malé kousky, dejte do misky a přidejte zbylé suroviny. Všechny ingredience dochuťte pepřem a důkladně promíchejte. Nesolte.

Příprava řízku
Z telecího hřbetu ukrojte řízek, který naklepejte na velmi tenký plátek. Potravinářská folie usnadní rozklepávání. Řízek jemně potřete studenou vodou a jen z jedné strany osolte a opepřete.

Obalte v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka – a smažte na rozpáleném oleji. Olejem nešetřete, použijte velké množství.

Na jiné pánvi rozpusťte lžíci másla a usmažte volské oko (sázené vejce). Na závěr řízek i vajíčko přelijte horkým máslem.

Řízek podávejte se sázeným vejcem, salátem a citronem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905