Recepty Canal+ Domo

Fricassée se šneky, slaninou a novými bramborami konfitovanými v olivovém oleji

Fricassée se šneky, slaninou a novými bramborami konfitovanými v olivovém oleji
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 4
Druh masa:Ostatní
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 16 šneků připravených k jídlu
  • 2 plátky slaniny, nakrájené na kostičky
  • 400 g syrových, umytých nových brambor
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželové natě
  • 2 vejce naměkko
  • pár listů salátu frisée, umytých
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Brambory nakrájejte na tlustší plátky a opékejte je na troše olivového oleje na rozpálené pánvi zhruba 10 minut. Dochuťte solí. Poté oleje přilejte víc a smažte na mírném ohni dalších 20 minut, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidejte česnek a petržel, odstavte a nechte na pánvi pod pokličkou odpočívat.

Připravte salát
V misce smíchejte listy salátu se šalotkou, lžící olivového oleje a osolte. Na rozpálené pánvi osmahněte do zlatova slaninu, poté přidejte šneky, promíchejte a dochuťte. Hotové šneky se slaninou promíchejte se salátem.

Podávejte s vejcem naměkko a porcí konfitovaných brambor na samostatném talíři.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905