Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Savojské těstoviny se sýrem, vepřovou klobásou a rajčatovou omáčkou

Savojské těstoviny se sýrem, vepřovou klobásou a rajčatovou omáčkou
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 3
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 250 g savojských těstovin Crozet
  • 80 g strouhaného sýra Beaufort
  • 80 g sýra Tomme, nakrájeného na kostičky
  • 1 sklenička bílého suchého vína
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky (nebo rajčata v konzervě)
  • 4 savojské vepřové klobásky
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 30 g másla na smažení plus 30 g másla do těstovin
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Klobásy propíchněte vidličkou na několika místech a povařte pár minut ve vroucí vodě. Poté je opečte na pánvi dozlatova, odložte stranou.

Na stejné pánvi osmažte na másle a olivovém oleji cibuli, přidejte rajčata, dochuťte solí, promíchejte a několik minut poduste. Podlijte vínem, promíchejte s cibulí a rajčaty a přidejte klobásy. Zakryjte pokličkou a duste 15–20 minut na mírném ohni. Dochuťte.

Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu a sceďte.Před podáváním promíchejte teplé těstoviny se zbytkem másla a oběma druhy sýrů, dochuťte pepřem. Podávejte v hlubokém talíři, zalijte omáčkou a přidejte klobásu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905