Recepty Canal+ Domo

Masové kuličky s provensálským kořením a míchaným salátem

Masové kuličky s provensálským kořením a míchaným salátem
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 1
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • směs různých sezónních rajčat
  • 4 pořádné hrsti salátu mesclun (mix mladých salátových listů)
  • 250 g mleté vepřové plece
  • 2 stroužky lisovaného česneku
  • 1 lžička provensálského koření
  • strouhanka
  • 1 lžíce rozmarýnu, jemně nasekaného
  • kůra a šťáva z ½ citronu
  • olivový olej
  • sůl
  • barevný pepř

Postup přípravy

V misce smíchejte maso, česnek a provensálské koření, dochuťte solí a pepřem. Vytvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu a obalte je v strouhance.

Smažte na olivovém oleji několik minut, často otáčejte, aby se osmahly rovnoměrně. Nakonec přidejte nasekaný rozmarýn, nechte smažit ještě další minutu, aby olivový olej získal rozmarýnovou chuť.

Umytá rajčata nakrájejte na kostky a promíchejte se salátem. Zalijte olivovým olejem, citronovou šťávou, dochuťte a přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Salát podávejte s masovými kuličkami a sklenicí vychlazeného bílého suchého vína.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905