Recepty Canal+ Domo

Francouzský sendvič Pan Bagnat

Francouzský sendvič Pan Bagnat.jpg
Pořad:David v Evropě 2, epizoda 1
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Snídaně
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 2 housky, rozříznuté podél
  • 2 rajčata, nakrájená na plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 2 ředkvičky, nakrájené na plátky
  • 1 jarní cibule, nakrájená na tenké kroužky
  • 2 vejce natvrdo, nakrájená na plátky
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 4 filety z ančoviček, opláchnuté a osušené
  • pár černých oliv
  • 2 stroužky česneku, lisované
  • hrst čerstvých listů bazalky
  • olivový olej
  • sůl

Postup přípravy

Rozkrojené housky potřete olivovým olejem a lisovaným česnekem. Spodní polovinu housky obložte rajčaty, paprikou, ředkvičkami, cibulí, vejcem, tuňákem, na vrch dejte olivy a ančovičky. Posypte bazalkou, zakápněte olivovým olejem a přiklopte druhou polovinou housky.

Zabalte každý sendvič do potravinové fólie a onechte 2 hodiny vychladit v ledničce. Skvělým doplňkem bude sklenička růžového vína.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905