Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pirohy s uzeným tvarohem, bramborami a houbovým vývarem

Pirohy s uzeným tvarohem, bramborami a houbovým vývarem
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 12
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

Vývar

  • 1 kg hub (Čirůvka zelánka, Čirůvka havelka)
  • polévková zelenina
  • cibule
  • nové koření
  • bobkový list
  • kuličky pepře
  • libeček
  • kopr
  • petržel

Těsto

  • 1 kg mouky
  • 100 ml oleje
  • 200 ml vody
  • 200 ml mléka
  • vejce
  • sůl

Nádivka

  • 500 g uzeného tvarohu
  • 250 g vařených brambor
  • 2 cibule
  • 4 lžíce přepuštěného másla
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Příloha

  • hlávková kapusta
  • cherry rajčata

Postup přípravy

Začneme vývarem. Zeleninu oloupeme, houby očistíme a důkladně opláchneme ve studené vodě. Cibuli osmahneme dozlatova. Všechno dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a povaříme. K vývaru nakonec přidáme kopr, petržel a libeček.

Připravíme si těsto na pirohy. Smícháme olej s teplou vodou, mlékem a špetkou soli, přidáme mouku, vejce a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout.

Uděláme nádivku. Cibuli nakrájíme na malé kostky a osmahneme na másle dozlatova. Smícháme s uzeným tvarohem a uvařenými bramborami, které jsme prolisovali. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme sekaný kopr.

Kapustu nakrájíme na tenké plátky, které krátce opečeme na pánvi. Přidáme vývar, cherry rajčata a dochutíme solí a pepřem.

Z těsta vykrajujeme kolečka a plníme je nádivkou. Pirohy uvaříme v osolené vodě a podáváme na osmažené kapustě s rajčaty, lehce přelité houbovým vývarem. Zdobíme čerstvými koprem

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905