Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Kuře dušené na bílém víně se zeleninou

Kuře dušené na bílém víně se zeleninou
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 11
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • jedno celé kuře
  • kousek klobásy chorizo
  • červená cibule
  • brambory
  • celer
  • polévková zelenina
  • bílé víno (cca 0,5l)
  • smetana 36%
  • francouzská hořčice
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř
  • olej na smažení
  • kopr
  • petržel
  • bageta

Postup přípravy

Z kuřete odstraňte kůži, nakrájejte jej na kousky a osolte. Nakrájejte chorizo na asi 005 cm silná kolečka.

Brambory umyjte a oloupejte. Položte bramborové slupky, plátky klobásy a kuřecí kůži na plech vyložený papírem na pečení. Osolte, opepřete a zakápněte olejem. Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte asi 20 minut, dokud vše nebude krásně křupavé. Nalijte olej do hrnce tak, aby zakryl dno, zahřejte ho a smažte kuřecí kousky ze všech stran dozlatova.

Brambory, zeleninu, a červenou cibuli nakrájejte na kostičky a ve stejném hrnci za stálého míchání osmahněte. Pak přidejte kousky kuřete a podlijte bílým vínem. Když se víno odpaří, přilejte vodu. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř a vařte zhruba 30 minut.

Když maso začne odpadávat od kosti, slijte polovinu vývaru a přidejte smetanu. Vařte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte francouzskou hořčici, dochuťte solí, pepřem a nadrobno nasekanou petrželkou a koprem.

Nakrájené plátky bagety opečte nasucho na pánvi a podávejte jako přílohu ke kuřeti spolu s čipsy z bramborových slupek, choriza a kůže.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905