Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Divoký pstruh s pečenými bramborami a jablkovým pyré

Divoký pstruh s pečenými bramborami a jablkovým pyré
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 8
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 4 filety pstruha
  • 3 brambory
  • 120 g sušené polské klobásy
  • červená cibule
  • 60 g smetanového křenu
  • 4 jablka (šedá reneta)
  • 2 lžíce medu
  • přepuštěné máslo na smažení
  • pár listů kadeřávku
  • kopr
  • jarní cibulka
  • čerstvý křen
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvařte v osolené vodě do měkka a sceďte. Rozkrojte je na poloviny, vnitřek brambor opatrně vykrojte. Každou polovinu opalte flambovací pistolí, vnitřek potřete smetanovým křenem a dejte zapéct.

Cibuli nakrájejte na jemné plátky a na přepuštěném másle osmahněte. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, na kostičky nakrájené vnitřky brambor a nasekaný kadeřávek. Dochuťte solí, pepřem, posypte jarní cibulkou a trochou strouhaného křenu.

Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a nechte na pánvi zkaramelizovat s trochou medu a poduste. Měkká jablka rozmixujte na pyré.

Odstraňte z filetů všechny kosti. Filety nakrájejte na menší kousky a posypte solí a čerstvě mletým pepřem. Smažte na pánvi vyložené pečícím papírem (ryba tak půjde lépe obrátit).

Talíř potřete jablkovým pyré, na které položíte pečené brambory, osmaženou klobásu a pstruha. Ozdobte výhonky zeleného hrášku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905