Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Trhané vepřové maso se salátem

Trhané vepřové maso se salátem
Pořad:Opravdu umíš vařit?, epizoda 5
Druh masa:Vepřové
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovice
  • mořská sůl
  • suché koření: hořčičná semínka, koriandr, kuličky pepře, kmín,bobkový list
  • hnědý cukr
  • pálivá paprika
  • olej na smažení
  • 3 cibule
  • polévkové zeleniny
  • 2-3 rajčata
  • celerová nať
  • paprika
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 lžíce smetany 18%

Topinky

  • plátky rustikálního chleba
  • 2 lžíce smetanového křenu
  • Olej

Salát

  • 400 g hlávkové kapusty
  • 200 g dýně bez slupky
  • 2 červené cibule
  • brusinky
  • kopr
  • citrón
  • sůl
  • černý pepř

Postup přípravy

V litru vody rozpustíme 35 g soli. Krkovici rozkrojíme na čtyři části a vložíme na noc do slaného nálevu.

Na suché pánvi lehce opražíme všechno suché koření. Maso v něm obalíme, na oleji opečeme ze všech stran do zlatova a přendáme do hrnce. Poté k masu přidáme ve výpeku osmahnutou cibuli a česnek, polévkovou zeleninu, papriku, rajčata, protlak, zalijeme vodou a necháme dvě hodiny vařit. Krkovička musí změknout tak, aby se rozpadala.

Uvařené maso vyjmeme a dvěma vidličkami ho natrháme na vlákna. Omáčku přecedíme a necháme zredukovat. Natrhané maso pak do ní vrátíme zpátky. Podáváme s tortilou nebo topinkami.

Dobrým doplňkem je kapustový salát s dýní. Na nudličky nakrájenou kapustu a dýni smícháme v misce s cibulí a brusinkami zkaramelizovanými v medu. Zakápneme citronovou šťávou, posypeme nadrobno nasekaným koprem a dochutíme solí a pepřem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905