Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pečená jablka s domácí čokoládou

Pečená jablka s domácí čokoládou
Pořad:Uvař mi, mami! 2, epizoda 11
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 8 jablek (např. šedá reneta)
  • 2 hrsti namočených sušených datlí
  • 2,5 lžíce kakaa a karobu v libovolném poměru
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • skořice na dochucení

Postup přípravy

Umyjte jablka, nahoře odřízněte (odříznuté vršky poslouží jako „poklička“) a odstraňte jadřince.

Namočené datle rozmixujte s kakaem, karobem a přepuštěným máslem. Takto připravenou domácí čokoládou naplňte vydlabaná jablka a přiklopte je odříznutými vršky.

Pečte v troubě při teplotě 160 °C asi 20 minut (dokud jablka nezměknou). Podávejte teplé nebo studené.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905