Recepty Canal+ Domo

Eton Mess

Eton_mess
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 12
Chod:Dezert
Kuchyně:Anglická

Ingredience

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • pár velkých pusinek
  • 1–2 lžičky vanilkové pasty
  • 2 hrnky ostružin
  • 2 hrnky jahod
  • 2 lžíce likéru Passoa nebo jiného oblíbeného likéru
  • 1 lžíce cukru krupice nebo cukru moučka
  • 3–4 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

Umyjte jahody a ostružiny, polovinu ovoce vložte do větší misky a lehce je rozmačkejte s cukrem a likérem.

Vyšlehejte smetanu. Dejte pozor, ať není příliš tuhá. Nakonec přidejte vanilkovou pastu a ještě trochu promíchejte. Do smetany rozdrobte pusinky, přidejte rozmačkané ovoce a část celého ovoce. Opatrně promíchejte a dejte do vysokých dezertních sklenic.

Podávejte ozdobené celým ovocem, lístky máty a drcenými pusinkami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905