Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Domácí zeleninové lupínky

Domácí zeleninové lupínky
Pořad:Uvař mi, mami!, epizoda 4
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 5 brambor
  • 3 dlouhé červené řepy
  • několik listů kadeřávku
  • sůl
  • pepř
  • oblíbené koření podle chuti
  • přepuštěné máslo nebo olej na pečení

Postup přípravy

Lupínky z kadeřávku

Listy kadeřávku umyjte, odřízněte tlustou stopku, nakrájejte na kousky, které odpovídají jednomu soustu a rozložte je na pečící papír potřený olejem nebo máslem. Zakapejte olejem a posypte kořením. Pečte v troubě několik minut při teplotě asi 150 °C. Pečené lupínky by měly zůstat zelené a křupavé.

Lupínky z brambor a červené řepy

Zeleninu umyjte, oloupejte a škrabkou na zeleninu vytvořte plátky silné jeden milimetr (při pečení je tloušťka plátku rozhodující). Brambory i červenou řepu vložte do samostatného sáčku předem naplněného správným množstvím oleje a vybraného koření (my jsme dali 3 špetky soli a kávovou lžičku každého z koření). Sáček uzavřete a vše dobře promíchejte. Poté vyjměte zeleninové plátky ze sáčku a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se vzájemně nedotýkaly a pečte v troubě při 170 °C asi 8-10 minut (červená řepa trochu déle). Pozor, lupínky se velmi snadno spálí.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905