Postup přípravy
Rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, hrnek teplého mléka a důkladně promíchejte. Nechte asi 15 minut kynout.
Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, žloutky a zalijte nakynutým droždím a smetanou. Vypracujte těsto, které bude hladké a konzistence bude připomínat hustý krém.
Přidejte vychladlé, rozpuštěné máslo, a nakonec jemně spojte s našlehanými bílky. Nechejte přikryté utěrkou asi 30 minut kynout. Mezitím si připravte sleďový salát. Rybí filety namočte přes noc do vody, poté je důkladně sceďte a nakrájejte na malé kostky.
Meloun nakrájejte najemno, nasekejte bylinky, přidejte sledě, nakrájenou cibuli, pepř a čerstvý zázvor. Přidejte med, hořčici, lehce dochuťte solí a pepřem. Jemně pokropte olivovým olejem, promíchejte a odložte do lednice, aby se salát chuťově spojil.
Lívance smažte na rozpálené pánvi s malým množstvím tuku. Podávejte horké se sleďovým salátem, lžící husté smetany a ozdobené klíčky.