Recepty Canal+ Domo

Lívance se salátem ze sleďů

Lívance se salátem ze sleďů
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 11
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1,5 hrnku pohankové mouky
  • 0,5 hrnku pšeničné mouky
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku smetany
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 40 g čerstvého droždí
  • cca 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru moučka
  • olej na smažení

Sleďový salát

  • 4 filety ze sledě
  • 1 červená cibule
  • ¼ melounu cantaloupe
  • 1 lžička ruské hořčice (pálivé)
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
  • pár snítek máty
  • 1,5 lžičky červeného nakládaného pepře
  • 1 lžička medu
  • 1 snítka estragonu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

K servírování

  • zakysaná smetana, různé klíčky

 

Postup přípravy

Rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, hrnek teplého mléka a důkladně promíchejte. Nechte asi 15 minut kynout.

Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, žloutky a zalijte nakynutým droždím a smetanou. Vypracujte těsto, které bude hladké a konzistence bude připomínat hustý krém.

Přidejte vychladlé, rozpuštěné máslo, a nakonec jemně spojte s našlehanými bílky. Nechejte přikryté utěrkou asi 30 minut kynout. Mezitím si připravte sleďový salát. Rybí filety namočte přes noc do vody, poté je důkladně sceďte a nakrájejte na malé kostky.

Meloun nakrájejte najemno, nasekejte bylinky, přidejte sledě, nakrájenou cibuli, pepř a čerstvý zázvor. Přidejte med, hořčici, lehce dochuťte solí a pepřem. Jemně pokropte olivovým olejem, promíchejte a odložte do lednice, aby se salát chuťově spojil.

Lívance smažte na rozpálené pánvi s malým množstvím tuku. Podávejte horké se sleďovým salátem, lžící husté smetany a ozdobené klíčky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905