Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Kuře s květákem v omáčce satay

Kuře s květákem v omáčce satay
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 10
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Orientální

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • pár růžiček uvařeného květáku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté chilli papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • olej
  • sůl, pepř

Omáčka

  • 200 ml kokosového mléka
  • 100 g nesolených arašídů
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 malá cibule
  • 1 chilli paprička
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • nastrouhaná kůra z ½ limety
  • 1 lžíce oleje

K servírování

  • vařená rýže basmati, listy koriandru a cherry rajčata

Postup přípravy

Růžičky květáku vložte do misky, přidejte kuře nakrájené na velké kostky a vše okořeňte cukrem, chilli, kurkumou a kmínem. Zakápněte sójovou omáčkou, důkladně promíchejte a nechejte alespoň hodinu v lednici.

Vložte arašídy do kuchyňského robotu, přidejte nakrájenou cibuli, česnek, chilli, strouhaný zázvor a koření. Poté rozmixujte na pastu. Na pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání na něm osmažte vzniklou pastu.

Poté přilejte kokosové mléko, snižte plamen a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Trvá to asi 10 minut. Mezitím rozehřejte ve woku nebo velké pánvi olej. Jakmile je rozpálený, vložte kuře, chvíli ho osmahněte a přidejte květák. Maso s květákem při smažení často prohazujte.

Na talíř připravte porci rýže, na to položte smažené kuře s květákem a porci omáčky. Ozdobte cherry rajčaty a lístky koriandru.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905