Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Hamburgery s mangovým chutney a pečenými bramborami

Hamburgery s mangovým chutney a pečenými bramboramii
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 9
Druh masa:Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Jihoamerická

Ingredience

  • 800 g mletého hovězího masa
  • 1 vrchovatá lžíce hořčice
  • 1 lžička tabasca
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce omáčky teriyaki
  • Mangové chutney:
  • 1 mango (celé, neloupané)
  • 1 malá chilli paprička (jemně nasekaná)
  • pár snítek máty (nasekaných, asi 2–3 lžíce)
  • pár snítek koriandru (nasekaných, asi 2–3 lžíce)
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • sůl
  • pepř
  • 1 malá červená cibule (nakrájená na kostičky)
  • olivový olej
  • 1 lžíce kvalitního kečupu
  • šťáva z půlky limety

Chilli omáčka

  • 2 lžíce sladko-kyselé chilli omáčky
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce hustého bílého jogurtu
  • ½ lžičky kurkumy
  • sůl
  • pepř

Přílohy

  • listy salátu
  • bulky na hamburgery
  • 4 plátky čedaru
  • kečup

Brambory

  • 8 středně velkých brambor
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • ½ hlavy česneku (rozkrojené podélně)
  • 1 lžička sušené chilli papričky
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Maso ochuťte hořčicí, tabascem, sójovou omáčkou a omáčkou teriyaki. Rukama důkladně promíchejte a vložte na noc do lednice.

Následující den rozdělíme maso na 4 koule, které rozplácneme. Než je začnete grilovat, mělo by být maso chvíli v pokojové teplotě.

Mezitím si připravíme brambory, chutney a chilli omáčku. Neoloupané brambory vařte 15 minut. Poté nakrájejte na čtvrtky, vložte do zapékací mísy, přidejte půlku česneku, vše posypte uzenou paprikou, chilli a solí. Pokropte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 200°C na 25–30 minut. Oloupejte mango, nakrájejte ho najemno, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a chilli. Nakrájejte bylinky a přidejte k mangu. Vše ochuťte solí a pepřem, pokropte limetkovou šťávou a přidejte kečup. Jemně pokropte olivovým olejem, promíchejte a odložte do lednice. Smíchejte ingredience na chilli omáčku dohromady a vložte do lednice.

Burgery opékejte na grilovací pánvi lehce potřené olejem. Před vložením masa musí být hodně rozpálená. Smažte 3–4 minuty z každé strany, na několik posledních sekund položte na maso plátky sýra. Ke konci grilování vložte na pánev rozkrojenou bulku.

Spodní část bulky namažte chilli omáčkou, položte na ni salátové listy, na ně teplé maso, na maso poctivou porci mangového chutney a vše zakryjte druhou půlkou bulky. Podáváme s pečenými bramborami, chilli omáčkou a kečupem v malých mističkách.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905