Recepty Canal+ Domo

Bruschetta s grilovaným lilkem a ančovičkovou pastou

Bruschetta s grilovaným lilkem a ančovičkovou pastou
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 9
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 4 ks dlouhého a relativně úzkého pečiva, např. ciabatta
  • 6 filetů ančoviček
  • 1 malá cibule
  • 1 rajče bez slupky a semínek
  • Několik plátků parmské šunky
  • ½ mozzarelly
  • citronová šťáva
  • pár černých oliv
  • olivový olej
  • ½ svazku zelené petrželky
  • 1 lilek

Postup přípravy

Ciabattu rozkrojte podélně, pokropte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 180°C, aby se hezky zapekla.

Mezitím nakrájejte lilek podélně na tenké plátky. Posolte a grilujte na grilovací pánvi polité olivovým olejem. Při smažení je několikrát otočte a dochuťte pepřem. Ančovičky rozmačkejte, vložte do kuchyňského robotu, přidejte rajče, nakrájenou cibuli, olivy a petrželku.

Vše dochuťte pepřem, pokropte olivovým olejem a rozmixujte na pastu.

Zapečené plátky pečiva potřete ančovičkovou pastou, na ně dejte plátky šunky, mozzarelly a grilovaného lilku a podávejte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905