Recepty Canal+ Domo

Creme patissiere s granolou a ovocem

Creme patissiere s granolou a ovocem
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 2
Chod:Dezert
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • Creme patissiere:
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce mouky nebo kukuřičného škrobu
  • 500 ml mléka (může být rostlinné, např. rýžové)
  • 1 květ černého bezu na ozdobu
  • 40 g másla

Granola:

  • 1 sklenice ovesných vloček
  • 2 lžíce kešu ořechů
  • 2 lžíce mandlí
  • 2 lžíce oleje, např. kokosového
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • jahody
  • ostružiny
  • borůvky
  • lístky máty

Postup přípravy

Creme patissiere
Mléko přiveďte k varu. Žloutky ušlehejte s cukrem. Přidejte škrob nebo mouku a promíchejte. Nalijte horké mléko do misky se žloutky a promíchejte. Poté tuto směs nalijte zpět do hrnce a za stálého míchání několik minut vařte na středním ohni, dokud nezískáte krém konzistence husté smetany.

Hrnec odstavte, krém nalijte do mísy, přidejte 40 g studeného másla a promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Počkejte, až vychladne.

Granola
Mandle a ořechy opražte na pánvi bez tuku, odložte stranou. Na stejné pánvi opražte ovesné vločky. Až budou vločky zlaté, přidejte mandle a ořechy, kokosový olej a med, promíchejte a ještě chvíli smažte. Odložte a nechte vychladnout.

Na talíř dejte trochu creme patissiere, přidejte granolu a čerstvé ovoce. Ozdobte lístky máty a květem černého bezu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905