Recepty Canal+ Domo

Crème caramel

Crème caramel
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 14
Chod:Dezert
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 vejce
  • 2 žloutky
  • ½ hrnku cukru
  • špetka soli

Karamel

  • ½ hrnku cukru
  • 3 lžíce vody
  • máslo na vymazání formiček
  • maliny, semínka z granátového jablka nebo jiné ovoce na ozdobení

Postup přípravy

Zahřejte mléko s nakrájeným vanilkovým luskem a nechte jej vychladnout. Formičky ramekiny o objemu přibližně 150 ml důkladně vymažte máslem. Do hrnce nasypte cukr, přilijte vodu a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí a nezískáte jantarově čirý karamel. Karamel přelijte na dno ramekinů. V misce rozšlehejte vejce se žloutky, cukrem a solí. Pomalu přilijte mléko a odložte stranou, aby zmizely vzduchové bubliny.

Těsto sceďte přes síto. Poté jej nalijte do ramekinů s karamelem. Předehřejte troubu na 150°C, formičky s krémem rozložte na hluboký plech, který naplňte do půlky formiček horkou vodou. Plech přikryjte alobalem a pečte 45–60 minut, dokud krém neztuhne.

Crème caramel nechejte úplně vychladnout, poté vložte formičky na chvíli do teplé vody, přikryjte je servírovacím talířem a rychle otočte dnem vzhůru. Podávejte samostatně nebo s ovocem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905