Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Newyorský cheesecake s malinami

Newyorský cheesecake s malinami
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 13
Chod:Dezert
Kuchyně:Americká

Ingredience

Horní vrstva

  • 300 g malin
  • 100 g cukru
  • 2 lžíce želatiny

Spodní vrstva

  • 150 g sušenek typu markýzy (nejlépe s kakaovou náplní)
  • 75 g másla

Tvarohová vrstva

  • 900 g smetanového tvarohu
  • 250 g cukru krupice
  • 200 ml smetany
  • 4 vejce M
  • 2 žloutky
  • 3 vrchovaté lžíce pšeničné mouky
  • 2 lžičky vanilkové pasty
  • kůra z citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

Vložte máslo a drcené sušenky do kuchyňského robotu. Rozmixujte nahrubo vtlačte hmotu na dno koláčové formy vyložené pečicím papírem. Vložte do lednice. Dále vložte všechny ingredience na tvarohovou vrstvu do mixéru a krátce mixujte, jen dokud se ingredience nespojí.

Koláčovou formu s drcenými sušenkami zabalte do alobalu, aby se do koláče nedostala voda. Přidejte na sušenky tvarohovou hmotu a vše vložte do druhé, širší nádoby. Do té nalijte horkou vodu do ½ výšky formy s koláčem. Celé to vložte na 15 minut do trouby předehřáté na 180°C. Poté snižte teplotu na 110°C a pečte dalších 80–90 minut, dokud není tvarohová vrstva pevná, ale pružná. Vypněte troubu a koláč v ní nechejte ještě 10 minut. Poté pootevřete dvířka a nechejte ho dalších 10–15 minut vychladnout.

Mezitím si připravte malinovou vrstvu. Maliny posypte cukrem a zahřejte. Až se začnou rozpadat, rozmixujte je mixérem. V případě potřeby můžete vše propasírovat přes síto.

Želatinu zalijte studenou vodou a odložte, dokud nenabobtná. Přidejte ji k teplým malinám a krátce zahřejte, dokud se želatina úplně nerozpustí. Teplou malinovou hmotu nalijte na koláč a nechte úplně vychladnout. Vložte tvarohový koláč na noc do lednice a podávejte vychlazený.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905