Recepty Canal+ Domo

Slávky v kokosovém mléce a zeleninou stir-fry

Slávky v kokosovém mléce a zeleninou stir-fry
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 7
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • 1 kg čerstvých slávek
  • 1 sklenička bílého suchého vína
  • 200 g rýže basmati
  • listy a stonky koriandru, jemně nasekané
  • pažitka jemně nasekaná
  • 1 lžička kmínu
  • cukrový hrášek
  • 1 mrkev, nakrájená na proužky julienne
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky julienne

Omáčka

  • 1 chilli paprička, jemně nasekaná
  • 1 kousek citronové trávy, jemně nasekaný
  • 2 stroužky česneku, nastrouhané
  • kousek zázvoru, nastrouhaný
  • kokosové mléko
  • 1 lžíce rýžového oleje
  • sůl

Postup přípravy

Omáčka
V hmoždíři rozdrťte papričku a citronovou trávu, přidejte nastrouhaný zázvor a česnek. Zalijte olejem a dochuťte solí. Promíchejte a odložte. Uvařte slávky v hrnci s bílým vínem a konci přidejte stonky koriandru a pažitku, promíchejte a dejte stranou.

Zelenina stir-fry
Nakrájenou mrkev, papriku a cukrový hrášek osmahněte na rozpálené pánvi, dochuťte solí a odložte. Na suché pánvi opražte kmín, přidejte uvařenou rýži a lžíci rýžového oleje. Vše promíchejte.

Omáčku přelijte na pánev a přiveďte ji k varu. Přimíchejte kokosové mléko a vše chvilku povařte.

Uvařené slávky vložte do misky, zalijte omáčkou a ozdobte koriandrem. Rýži se zeleninou podávejte zvlášť na talíři.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905