Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Játra s višněmi a mrkvovo-bramborovými rösti

Játra s višněmi a mrkvovo-bramborovými rösti
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 8
Druh masa:Kuřecí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 400 g kuřecích jater
  • 3–4 lžíce másla
  • 1 červená cibule
  • 250 g višní
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička nakládaného pepře
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • 1 badyán
  • hladká mouka

Rösti

  • 5 brambor
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce pažitky

V olitelně

  • 1 vejce
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • 2–3 lžíce másla

 

Postup přípravy

Začneme rösti. Brambory a mrkev nakrájejte na tenké hranolky nebo je nastrouhejte. Z brambor vymačkejte přebytečnou vodu. Smíchejte nadrobno nakrájenou pažitku, tymiánové listy, mrkev a brambory. Dochuťte solí a pepřem.

Pánev rozpalte na vysokou teplotu, vlijte olej, přidejte lžičku másla a vkládejte malé porce těsta. Smažte, dokud nejsou zlatavé a křupavé. Smažené rösti vložte do předehřáté trouby, aby nevychladly. (Můžete na ně položit papír na pečení, zůstanou tak křupavé).

Očistěte játra, pokud jsou velká, rozřízněte je na poloviny, a obalte je moukou. Na pánvi rozpalte 2 lžíce másla, přidejte cibuli nakrájenou na kolečka, krátce osmahněte a přidejte játra.

Současně na druhé pánvi rozpusťte cukr, přidejte vypeckované višně i se šťávou, čerstvý zázvor, anýz a snítky tymiánu.

Dochuťte nadrobno nakrájeným nakládaným pepřem. Játra během smažení několikrát otočte. Jakmile jsou hotová, zalijte je třešňovou omáčkou a krátce společně prohřejte.

Podávejte s plackami rösti.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905