Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Lososový chlebíček s vejcem a nakládanou cibulkou

Lososový chlebíček s vejcem a nakládanou cibulkou
Pořad:David v Evropě 3, epizoda 1
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 plátky venkovského pšeničného chleba
  • 1 filet z lososa s kůží
  • 2 vejce
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 50 ml vody
  • 50 ml vinného nebo jablečného octa
  • půl svazku kopru, hrubě nasekaného a troška na ozdobu
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • 1 bílý jogurt
  • olivový olej
  • šťáva z půlky limetky
  • sůl
  • bílý pepř

Marináda na lososa:

  • 4 lžíce sójové omáčky
  • šťáva z půlky limety a půl limety nakrájené na čtvrtiny
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

Připravte nakládanou cibuli. Smíchejte cukr, sůl, vodu a ocet. Ponořte cibuli do marinády a odložte alespoň na 20 minut.

Připravte marinádu na lososa – ingredience smíchejte dohromady a zalijte filé. Odložte na 10 minut.

Mezitím připravte dresink na chlebíček: smíchejte jogurt, limetkovou šťávu, kopr a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Odložte.
Filé vyjměte z marinády a osmažte na pánvi, nejlépe na grilovací. Nejprve ze strany kůže - dokud nebude dozlatova. Otočte a smažte druhou stranu několik minut, dokud se maso nepropeče. Odložte.

Připravte ztracená vejce. Dejte 1 lžíci bílého octa do vroucí vody, udělejte vír a opatrně vlijte vejce do vody. Vařte 2 minuty, slijte a to samé udělejte i s druhým vejcem.

Zakapejte plátky chleba olivovým olejem. Položte kousky ryby, naložené cibulové kroužky a vejce na chlebíček. Ozdobte koriandrem, koprem a polijte dresinkem. Přidejte kousky limety.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905