Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Pošírovaná vejce se salátem

Pošírovaná vejce se salátem
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 3
Chod:Snídaně
Salát
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1,5 l vody
  • potravinová fólie    

Salát

  • 5–6 malých červených řep
  • sklenice vody
  • 2 lžíce medu
  • 50 ml balzamikového octa
  • 2 mandarinky
  • listový salát
  • čekanka
  • pár listů koriandru

Postup přípravy

Kousek potravinové folie položte na skleničku a jemně zatlačte dovnitř. Vajíčko rozklepněte do sáčku vytvořeného z folie, vhoďte do vroucí vody a vařte 3-4 minuty. Bílek by měl ztuhnout a žloutek zůstat tekutý. Připravte všechna vejce tímto způsobem.

Upečenou řepu osmahněte na pánvi, přidejte ocet a med. Duste, dokud se ocet neodpaří. Odstavte a nechte chladnout. Mezitím si připravte salát, na který následně navrstvíte vejce a vychladlou řepu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905