Recepty Canal+ Domo

Kukuřičná zapékanka s domácí klobásou a smaženými houbami

Kukuřičná zapékanka s domácí klobásou a smaženými houbami
Pořad:Jak nafouknout malý byt 2, epizoda 3
Druh masa:Vepřové
Zvěřina
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 30 dkg uzené slaniny
  • 50 dkg zvěřinové klobásy
  • 30 dkg šunky
  • cibule
  • 5 stroužků česneku
  • hrst lesních hub, např. babek, syrových nebo sušených
  • 2 sklenice láku z okurek
  • lžička pepře
  • špetka šafránu
  • pár snítek libečku
  • 1 kg kukuřičné krupice
  • půl kostky másla
  • 80 g plísňového sýra

Smažené houby

  • hrst hub enoki
  • hrst hub shimeji
  • 50 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • trocha citronové šťávy
  • pár snítek čerstvého libečku

 

Postup přípravy

Uzeniny nakrájejte na malé kousky a osmažte na oleji. Přidejte lesní houby a nakrájenou cibuli a česnek. Pokud používáte sušené houby, namočte je nejprve do teplé vody.

Vše zalijte lákem z okurek a vařte asi 5 minut na mírném ohni. Dochuťte pepřem. Přidejte šafrán a nasekaný libeček. Nyní pomalu přidávejte kukuřičnou krupici a neustále míchejte. Až vznikne hustá hmota, přidejte 2 lžíce másla. Vše vložte do nižšího pekáčku, posypte sýrem a dejte na několik minut do předehřáté trouby, aby se sýr rozpustil.

Skvělým doplňkem budou smažené, křupavé houby s libečkem. Vložte houby na pánev a opražte na olivovém oleji. Přidejte česnek, pepř, citronovou šťávu a libeček. Vše důkladně promíchejte a podávejte k zapečenému jídlu.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905