Recepty Canal+ Domo

Poctivá hrachová polévka z vepřových oušek a uzených žebírek

Poctivá hrachová polévka z vepřových oušek a uzených žebírek
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 2
Druh masa:Vepřové
Chod:Polévka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 3 uzená vepřová ouška
  • 1 kg uzených žeber            
  • zelenina do polévky                 
  • bobkový list
  • nové koření
  • 3 sušené houby             
  • 2 stroužky česneku
  • 2 l vody
  • 4 brambory
  • 1,5–2 sklenice loupaného hrášku (namočeného přes noc)
  • hrst čerstvé majoránky

Hořčice

  • sklenice namočených hořčičných semen
  • 50 ml vinného octa
  • špetka soli
  • lžíce červené uzené pálivé papriky
  • lžička medu

 

Postup přípravy

Do hrnce vložte pečenou polévkovou zeleninu spolu s pečeným česnekem. Přidejte uzená vepřová žebra, ouška a koření: nové koření, bobkový list a sušené houby. Zalijte vodou a vařte 2–3 hodiny.

Poté vývar sceďte a připravte si suroviny na hrachovou polévku. Do polévky použijte mrkev z vývaru, nakrájenou na libovolné kostky. Přidejte syrové brambory, nakrájené na kostičky, a nakonec i hrášek. Polévku vařte 40 minut. Do hotové polévky rozdrťte stroužek česneku a přidejte čerstvou majoránku.

Skvělým doplňkem hrachové polévky budou vařená žebra s domácí hořčicí. V mixéru smíchejte hořčičná semínka, papriku, ocet, med a sůl. Vše promixujte, aby se ingredience spojily. Podávejte domácí hořčici jako doplněk k žebrům.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905