Recepty Canal+ Domo

Dušený losos na másle se sambalem a plackami roti

Dušený losos na másle se sambalem a plackami roti
Pořad:Jak nafouknout malý byt 2, epizoda 5
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • filet z lososa
  • řapíkatý celer (asi 5 stonků)
  • 0,5 cibule
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 2 lžíce sambalu
  • špetka soli
  • limeta
  • hrst koriandru

Roti

  • 2 sklenice mouky
  • 0,5 sklenice horké vody (asi 80°C)
  • lžička přepuštěného másla
  • špetka kmínu
  • špetka koriandru v prášku

Postup přípravy

Celer a cibuli smažte na přepuštěném másle asi 5 minut. Přidejte zázvor. Lososa dochuťte sambalovou pastou a dejte na pánev. Přidejte sůl, limetkovou šťávu a nakrájený koriandr. Lososa duste na mírném ohni, až se maso začne rozpadat.

Chlebové placky připravte z mouky a horké vody, přidejte máslo, kmín, koriandr, a vytvořte těsto. Hotové, pružné těsto rozválejte a vykrajujte placky. Placky pečte asi 10 min (dokřupava) v troubě předehřáté na 180°C.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905