Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Tabouleh s olivami a máslové filety z tresky

Tabouleh s olivami a máslové filety z tresky
Pořad:Jak nafouknout malý byt 2, epizoda 5
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Vegetariánská a veganská
Blízkovýchodní

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 sklenice bulguru
  • hrst zelených oliv
  • hrst černých oliv
  • hrst oliv plněných paprikou
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • okurka
  • 2 jarní cibulky
  • 3 rajčata
  • lžička pomerančové kůry
  • citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • petrželová nať
  • hrst listů máty peprné

Máslová treska

  • 4 svíčkové filety z tresky  
  • 2 kostky másla
  • hrst čerstvého estragonu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře

Postup přípravy

Bulgur opražte na olivovém oleji a zalijte vývarem v poměru 2:1, vařte, dokud se veškerý vývar nevstřebá. Vařený bulgur odložte stranou, aby vychladl.

Nakrájené olivy vložte do misky, přidejte okurky a rajčata bez dužiny, nakrájenou cibuli, nasekanou petržel, mátu, sůl, pepř, olivový olej, pomerančovou kůru a citronovou šťávu. Promíchejte a přidejte vychladlý bulgur.

V hrnci rozpusťte velké množství másla, vložte osolené a opepřené filety z tresky, přidejte estragon a duste asi 12 minut. Poté velmi jemně přeneste na talíř a podávejte s taboulehem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905