Recepty Canal+ Domo

Pečená kachna s pomeranči, jablky a brusinkovou omáčkou

Pečená kachna s pomeranči, jablky a brusinkovou omáčkou
Pořad:Jakubiak rodině 2, epizoda 4
Druh masa:Kachní
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • kachna            
  • 3 kyselá jablka
  • pomeranč
  • hrst sušeného ovoce
  • 6 stroužků česneku
  • lžička majoránky
  • lžička hrubozrnné soli
  • 2 špetky skořice
  • sklenice vody

Noky

  • 1 balení noků
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce másla
  • pár větviček tymiánu
  • pár větviček šalvěje
  • větvička cherry rajčat

Omáčka

  • sklenice brusinek
  • šťáva ze 2 pomerančů
  • pár větviček čerstvé majoránky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • jablka z kachny

Postup přípravy

Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Veškeré ovoce, i to sušené, najemno nakrájejte a vložte do vnitřku kachny. Odřízněte biskupa.

Připravte si marinádu – česnek, majoránku, sůl, pepř a skořici smíchejte v mixéru a kachnu marinádou řádně potřete. Nechte přes noc marinovat v ledničce.

Před pečením kachnu jemně pokropte vodou a vložte na 10 min do předehřáté trouby na 220 stupňů. Poté snižte teplotu na 180 stupňů a pečte další 1,5 hodiny. Každých 30 minut kachnu otočte a přelijte omáčkou, která se vytvoří. Na pánvi rozpalte máslo a přidejte česnek, tymián, šalvěj a noky. Nakonec přidejte cherry rajčata. Noky smažte dozlatova.

Připravte si omáčku. Jemně prohřejte brusinky na pánvi a přidejte šťávu z pomeranče, majoránku, sůl, pepř, jablka a pomeranče z kachny. Nechte chvíli redukovat, aby omáčka zhoustla a přísady se hezky spojily.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905