Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Bramborové rösti s pečenými jehněčími klobásami

Bramborové rösti s pečenými jehněčími klobásami
Pořad:Jak nafouknout malý byt 2, epizoda 2
Druh masa:Jehněčí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 0,5 kg salátových brambor
  • 2 střední cibule
  • sůl, pepř  
  • olej na smažení
  • 4 syrové jehněčí klobásy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • lžíce medu
  • sklenice piva
  • 2 lžíce křenu ve sklenici

Postup přípravy

Jehněčí klobásky vložte do pekáče. Smíchejte hořčici s pivem a medem. Klobásy polijte zálivkou. Na vrch rozložte kolečka cibule a větvičku rozmarýnu. Předehřejte troubu na 220 °C a pečte asi 15 minut.

Brambory nastrouhejte na struhadle s velkými otvory a promíchejte s jemně nastrouhanou cibulí. Z brambor vymačkejte vodu, dochuťte solí a pepřem a můžete smažit placky. Smažte na oleji dokřupava, placky by měly být po obou stranách zlatavé a křupavé.

Přendejte je pak na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku. Rösti podávejte s klobáskami a křenem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905