Recepty Canal+ Domo

Mleté hovězí zrazy s pohankou

Mleté hovězí zrazy s pohankou
Pořad:Jak nafouknout malý byt 2, epizoda 1
Druh masa:Vepřové
Hovězí
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • Ingredience:
  • 0,5 kg syrové slaniny         
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 kyselé okurky
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky pepře
  • 0,5 sklenice mouky
  • 2 cibule
  • 1 l hovězího vývaru
  • jablko
  • 5 sušených hřibů
  • 4 bobkové listy
  • nového koření

Smažená pohanka

  • 2 sklenice pohanky
  • 2 lžíce másla
  • 2 šalotky
  • petrželová nať
  • 100 ml láku z kyselých okurek

 

Postup přípravy

Slaninu zalijte 1,5 – 2 litry vody a vařte asi 2 hodiny na mírném ohni (můžete použít i dušenou či uzenou slaninu, ale chuť bude úplně jiná).Vařenou slaninu nechte zchladnout, poté nakrájejte a smíchejte s nastrouhanou zeleninou (okurka, mrkev), přidejte uzenou švestku a hořčici. Důkladně promíchejte a nádivka je hotová.

Připravte si potravinovou fólii. Z mletého masa vytvořte kuličku, a následně placku, kterou rozprostřete na potravinářskou folii. Osolte a opepřete. Doprostřed dejte asi 1,5 lžíce nádivky. Pomocí folie sviňte pevně do rolády (zraz). Do folie udělejte pár dírek nožem, aby vyšel vzduch, a ještě zraz utáhněte. Na chvíli zrazy odložte do lednice, pak odstraňte folii, obalte v mouce a dejte rovnou smažit.

Pánvičku nemyjte, ale orestujte na ni cibuli, nakrájenou na velké kousky. Cibule na sebe nabalí veškerou zbylou mouku. Cibuli nechte rozprostřenou na dně pánve, položte na ni dříve osmažené zrazy a zalijte vývarem. Přidejte houby, oloupaná a nakrájená jablka, bobkový list a nové koření. Přikryjte a pečte asi 40 minut v předehřáté troubě na 200 °C.

Příloha
Na másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte pohanku, promíchejte a nalijte lák z okurek. Duste na mírném ohni 5 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905