Recepty Canal+ Domo

Pstruh plněný houbami a fazolemi s grilovanou zeleninou a kroupami

Pstruh plněný houbami a fazolemi s grilovanou zeleninou a kroupami
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 7
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 pstruzi
  • 300 g zmrazených nebo čerstvých hub
  • 1 cibule
  • ½ plechovky bílých fazolí
  • 1 lžička sušené saturejky
  • pažitka
  • 2 lžíce husté smetany (22 %)
  • snítky čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce másla

Zelenina s kroupami

  • 1 sklenice uvařených krup
  • ¼ červené papriky
  • ¼ zelené papriky
  • ¼ lilku
  • ¼ zelené nebo žluté cukety
  • 3 stroužky česneku, celé (neloupané)
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Pstruha očistěte, zbavte očí, osolte a opepřete zevnitř i zvenku. Houby nakrájejte na menší kousky a cibuli najemno.

Na pánvi zahřejte máslo a osmažte cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte houby a pár větviček tymiánu. Po několika minutách, když houby začnou hnědnout, přidejte fazole, saturejku, sůl a pepř. Chvíli ještě smažte a odstavte.

Jakmile vše trochu vychladne, přidejte smetanu a nadrobno nasekanou pažitku, promíchejte a směsí naplňte pstruhy. Vložte je do pekáče, pokryjte několika plátky másla, přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C na 15 minut. Rybu odkryjte a pečte ještě 5–7 minut. Občas přelijte rozpuštěným máslem.

Zeleninu nakrájejte na kolečka. Zahřejte olivový olej, vložte do něj neloupaný česnek a zeleninu a grilujte na středně velkém plameni. Vše dochuťte solí, pepřem a snítkami tymiánu. Nakonec přidejte uvařené kroupy, zamíchejte a odstavte z plamene.

Rybu servírujte v celku, s grilovanou zeleninou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905