Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Melanzane a beccafico

Melanzana beccafico
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 2
Chod:Oběd
Večeře
Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Italská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 lilek (asi 400 g)
  • 60 g rozinek
  • 100 g strouhanky
  • 50 g sýru pecorino
  • 50 g piniových oříšků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • citron
  • 1 šalotka

Rajčatový dip:

  • konzervovaná rajčata
  • olivový olej
  • oregano
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte chvilku odležet, dokud nepustí svou šťávu. Rozinky namočte do vody, asi na 15 minut, aby změkly.

Na pánvi zahřejte olivový olej, osmahněte strouhanku, nadrobno nakrájenou šalotku a piniové oříšky. Počkejte, až vychladne, poté dejte do misky a promíchejte se sýrem a nasekanou petrželkou. Přidejte také rozinky.
Lilek umyjte, osušte a potom ho ogrilujte. Na každý plátek naneste připravenou náplň a srolujte ho. Pokud nedrží srolovaný, můžete ho zajistit párátkem.

Dejte do zapékací mísy nebo na pekáč, proložte plátky citronu, lehce polijte olivovým olejem a vložte do trouby (200 stupňů po dobu 15–20 minut).

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905