Recepty Canal+ Domo

Vanilková jahelná kaše s malinami a ostružinami

Vanilková jahelná kaše s malinami a ostružinami
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 5
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 šálek jáhel
  • 2 šálky kokosového mléka
  • 2 šálky vody
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 lžička vanilkové pasty
  • 2 lžíce agávového sirupu nebo medu (případně cukru)
  • špetka soli
  • 200 g malin
  • 200 g ostružin
  • 3 lžíce medu
  • 1 lžíce balzamikového octa

Postup přípravy

Jáhly propláchněte pod tekoucí vodou alespoň třikrát. Vložte do hrnce, zalijte kokosovým mlékem a vodou, přidejte špetku soli, rozpůlený vanilkový lusk a vařte asi 15–20 minut, dokud není kaše připravená.

Nalijte vše do mixéru, přidejte vanilkovou pastu, agávový sirup a míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Přelijte pudink do skleněných misek a nechte jej vychladnout.

Do hrnce vložte maliny (několik jich nechejte stranou na ozdobení) a polovinu ostružin. Přidejte med a ocet a vařte, dokud ovoce nebude měkké a šťáva nezhoustne. Rozmixujte v mixéru a propasírujte přes sítko.

Pudinky přelijte ovocným sirupem a ozdobte čerstvým ovocem.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905