Recepty Canal+ Domo

Halibut s hořčicí na citrusech s kroupami, čočkou a chřestem

Halibut s hořčicí na citrusech s kroupami, čočkou a chřestem
Pořad:365 obědů Mariety Marecké, epizoda 5
Druh masa:Ryby a mořské plody
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Francouzská

Ingredience

  • cca 800 g filet z halibuta
  • 1 růžový grapefruit
  • 1 limeta
  • 1 pomeranč + 1 na šťávu
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2–3 lžíce medu
  • 1 šálek ječných krup
  • 1 sklenice černé nebo hnědé čočky
  • petrželová nať
  • ½ svazku chřestu
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4–5 ředkviček
  • 1 stroužek česneku
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • různé klíčky na ozdobu

Postup přípravy

Kroupy a čočku vařte zvlášť, dokud nebudou měkké. Poté sceďte a smíchejte. Chřest oloupejte, nakrájejte na menší kousky a krátce osmažte na kokosovém oleji. Přidejte i s olejem ke kroupám a čočce. Přidejte nasekanou petrželku a na jemno nakrájenou ředkvičku. Dochuťte solí, pepřem, pokapejte citronovou šťávou a dejte stranou.

Halibuta osušte papírovým ubrouskem, odstraňte kosti a kůži. Smíchejte hořčici se šťávou z jednoho pomeranče, s medem a lžící olivového oleje. Ostatní citrusy nakrájejte na plátky a vložte do pekáče. Halibuta nakrájejte na menší porce, dochuťte solí a pepřem a potřete hořčičnou marinádou.

Položte na ovoce a vložte asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180°C. Na porci krup s čočkou položte porci halibuta. Ozdobte klíčky.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905