Recepty Canal+ Domo

Celerové řízečky s jablečným pyré

Celerové řízečky s jablečným pyré
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 12
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 1 velký celer (cca 1 kg)
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 8 kuliček pepře
  • 1 lžička libečku
  • 1 lžička majoránky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • řepkový olej

Strouhanka

  • 4 lžíce bramborové mouky + 4 lžíce vlažné vody
  • 4 lžíce strouhanky
  • ¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • ¼ lžičky čerstvě mletého koriandru
  • ¼ lžičky soli

Pyré

  • 4 brambory
  • ½ jablka
  • ¼ sklenice rostlinného mléka
  • ⅛ lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • černý pepř

 

Postup přípravy

Celer očistěte a okrájejte nožem. Poté ho nakrájejte na silné plátky. Do 1 litru vody dejte všechno koření, pěkně jedno po druhém, a plátky celeru. Vařte pod pokličkou 8 - 10 minut, dokud celer nezměkne (ideálně al dente). Brambory oloupejte a nakrájejte na 1/8, jablko zbavte slupky a jádřince. Vše vložte do malého hrnce, přidejte špetku soli a vařte doměkka.

Uvařené plátky celeru nechte okapat a připravte si dvě mističky na obalování: v jedné smíchejte bramborovou mouku s vlažnou vodou a v té druhé strouhanku s velkou špetkou soli a trochou pepře. Každý plátek nejprve obalte v bramborové mouce, a následně ve strouhance.

Smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Uvařené brambory a jablka sceďte, přidejte velkou špetku muškátového oříšku, soli a pepře a pomocí šťouchadla vše rozmačkejte, postupně dolévejte rostlinné mléko.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905