Recepty Canal+ Domo

Hrášková terina

Hrášková terina
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 11
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 400 g mraženého hrášku
  • ½ litru zeleninového vývaru
  • 1 lžička agaru
  • 1 svazek libečku
  • ½ svazku kopru
  • 1 stroužek česneku
  • kůra nastrouhaná z 1 citronu
  • sůl a černý pepř
  • plátky cukety
  • voda s ledem

Postup přípravy

Zeleninový vývar přiveďte k varu, přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut. Poté hrášek sceďte a rychle ho vložte do vodní lázně s ledem. Vývar uchovejte a nalijte zpět do hrnce, ve kterém se vařil.

Do vývaru přidejte agar a přiveďte znovu k varu, poté odstavte a nechte vychladnout. Mezitím sceďte hrášek, který rozmixujte se zbytkem ingrediencí do husté pasty. Za stálého mixování postupně přidávejte vývar, nakonec dochuťte solí a černým pepřem.

Formu vyložte plátky cukety a na ně nalijte hráškové těsto. Vyrovnejte ho a dejte na 3 hodiny do lednice. Až ztuhne, jemně ho vyklopte a nakrájejte.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905