Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Houbový stroganov

Houbový stroganov
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 11
Chod:Oběd
Večeře
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 250 g žampiónů
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • olej
  • 1 velká cibule
  • 50 ml zubrovky
  • 1 sklenice slunečnicového krému
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička hořčice
  • ½ nakládané okurky, nasekané
  • sůl
  • černý pepř

Příloha

  • čerstvá petržel
  • plátky bílé cibule

Postup přípravy

Na dně velkého hrnce rozpalte olej, přidejte hlívu a smažte 2-3 minuty z obou stran. Když je hlíva téměř hotová, můžete přidat sójovou omáčku se špetkou cukru (dle chuti). Pečte dozlatova, a pak osmaženou hlívu rychle přendejte na papírový ubrousek.

Na dně stejného hrnce rozpalte lžíci oleje a přidejte cibuli. Smažte 3 - 4 minuty dozlatova, dokud nezměkne, následně přidejte žampióny. Zamíchejte, nalijte zubrovku a zvyšte plamen. Až se zubrovka vypaří, smažte žampióny ještě 2-3 minuty a přidejte zbývající ingredience. Jemně promíchejte a duste dalších 5 minut. Podávejte s rýží, nebo pečivem, čerstvou petrželí a cibulkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905