Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Dezert z grilovaných lilků

Dezert z grilovaných lilků
Pořad:Souboj chutí – David vs. Matteo 2, epizoda 2
Chod:Dezert
Kuchyně:Italská

Ingredience

  • 2 lilky
  • sůl
  • olej na smažení
  • lžička skořice
  • 4 lžíce cukru
  • 450 g ricotty nebo krémového tvarohového sýru
  • 80 g cukru
  • 100 g hořké čokolády (70 % kakaa)
  • 150 ml smetany ke šlehání 30 %
  • 20 g másla
  • hrst pražených, nasekaných mandlí
  • 2 lžíce nakrájené kandované pomerančové kůry
  • 1 pomeranč
  • pár sušenek
  • 2 lžíce likéru Cointreau nebo Grand Marnier

Postup přípravy

Oloupejte lilky a nakrájejte na tenké podlouhlé plátky.
Plátky lilku nasolte a odložte na 15 minut, dokud neuvolní šťávu. Poté každý plátek zvlášť vysušte kuchyňskou papírovou utěrkou.
Poté plátky z obou stran ugrilujte na pánvi s trochou oleje na smažení.

Smíchejte 4 lžíce cukru se skořicí a obalte v něm smažené plátky lilku.
Ušlehejte tvaroh s cukrem. Přidejte likér. Přidejte nasekané mandle, nastrouhanou pomerančovou kůru, nasekanou kandovanou pomerančovou kůru a rozdrcené sušenky.
Nasekejte hořkou čokoládu na malé kousky a dejte ji do misky.
V hrnci přiveďte k varu smetanu. Nalijte horkou smetanu do misky s čokoládou. Počkejte několik minut, než se čokoláda rozpustí, a rozmíchejte do hladka. Přidejte 20 g másla a znovu promíchejte.

Do připravené nádoby, může to být např. zapékací mísa, ale také třeba skleničky nebo mističky položte plátek lilku, na něj dejte připravený krém a polijte čokoládou. V tomto pořadí opakovaně vrstvěte téměř po okraj nádoby.

Poté zakryjte alobalem a dejte odležet do ledničky na 2 hodiny. Servírujte. V případě, že jste dezert připravovali do jedné větší nádoby, nakrájejte na čtverečky a podávejte na talíři.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905