Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Muffiny z červené řepy a levandule

Muffiny z červené řepy a levandule
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 9
Chod:Dezert
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 velká červená řepa
  • 1 lžíce sušených květů levandule
  • 1 sklenice rostlinného mléka + 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce mletých lněných semínek + 3 lžíce horké vody

Mokré ingredience

  • ¾ sklenice hnědého cukru
  • ¼ sklenice rostlinného oleje

Suché ingredience

  • 1,5 sklenice pšeničné mouky
  • ½ sklenice kakaa
  • 2 lžičky dobré rozpustné kávy
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli

Poleva

  • ½ tabulky hořké čokolády
  • ½ sklenice kokosového mléka
  • na posypání: nasekané ořechy a květy levandule

 

Postup přípravy

Oloupejte červenou řepu, nakrájejte ji na větší kostičky a spolu s květy levandule, přiveďte k varu. Vařte doměkka, asi tak 20 minut, poté nechte okapat a vychladnout. Rozmixujte na pyré. Odměřte půl sklenice pyré.

Do velké mísy nalijte mléko a ocet a odložte na 5 minut. Mezitím zalijte lněná semínka horkou vodou a odložte na 3 minuty (vytvoří se gel).

V malé misce promíchejte všechny suché ingredience metlou.

Do mléka sraženého octem přidejte nabobtnalá lněná semínka, následně přidejte zbývající mokré ingredience a vše rozmixujte dohladka. Postupně přidávejte suché ingredience a pozvolna míchejte, až se všechny přísady v misce krásně spojí.

Těsto nalijte do forem na muffiny vyložených pečícím papírem, a pečte 15 - 18 minut. Mezitím v malém hrnečku zahřejte všechny ingredience na polevu a šlehejte metlou, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Až bude tekutá a hladká, odstavte ji ze sporáku a nechejte alespoň 30 minut chladnout.

Upečené muffiny rozložte na vál a po vychladnutí polijte polevou. Posypte nasekanými ořechy a květy levandule.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905