Recepty Canal+ Domo

Petrželový hummus

Petrželový hummus
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 6
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská
Vegetariánská a veganská

Ingredience

  • 2 sklenice suché cizrny, namočené přes noc ve vodě se lžičkou jedlé sody a následně uvařené v nesolené vodě
  • 4 svazky petržele
  • 2 sklenice světlé tahini pasty
  • 1/4 sklenice citronové šťávy
  • 1/2 čerstvého zeleného čili
  • sůl
  • 2/3 sklenice ledové vody

Na posypání

  • nastrouhaná citronová kůra a kvalitní olivový olej

Postup přípravy

Uvařenou cizrnu důkladně propláchněte ve studené vodě, přidejte tahini, nahrubo nasekanou petržel, chilli, citronovou šťávu a sůl, vše rozmixujte tyčovým mixérem do velmi husté, ale hladké hmoty.

Až bude pasta bez hrudek, postupně přidávejte vodu. Dochuťte solí, zakápněte olivovým olejem a posypejte čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou. Servírujte s pečivem nebo zeleninou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905