Recepty Canal+ Domo

Zpět na stránku Canal+ Domo

Hummus s jablkem

Hummus s jablkem
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 6
Chod:Předkrmy a malá jídla
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 1 kyselé jablko
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička třtinového cukru
  • Několik snítek čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • 2 sklenice suché cizrny, namočené přes noc ve vodě se lžičkou jedlé sody a následně uvařené v neosolené vodě
  • 2 sklenice lehké tahini pasty
  • 1/2 sklenice citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 2/3 sklenice ledové vody

Na posypání

  • nasekané a pražené mandle
  • tymián
  • kvalitní olivový olej

Postup přípravy

Jablka oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Rozpalte olej (stačí malé množství), přidejte jablka, cukr a tymián a smažte 8 minut na mírném ohni. Mezitím si nachystejte česnek, ale přidejte ho až na konec smažení, jinak se spálí a zhořkne. Smažte další 1-2 minuty.

Uvařenou cizrnu důkladně propláchněte ve studené vodě, přidejte tahini, citronovou šťávu a sůl. Vše rozmixujte tyčovým mixérem do velmi husté, ale hladké hmoty.

Až bude pasta bez hrudek, přidejte jablka spolu s česnekem a bylinkami a znovu rozmixujte, na konec postupně přidávejte vodu.

Dochuťte solí, zakápněte olivovým olejem a posypejte mandlemi s tymiánem. Servírujte s pečivem nebo zeleninou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka používaná pod licencí Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905