Recepty Canal+ Domo

Krajíc s pohankovou pomazánkou, jablkem a majoránkou

Krajíc s pohankovou pomazánkou, jablkem a majoránkou
Pořad:Zelená revoluce Marty Dymek, epizoda 5
Chod:Předkrmy a malá jídla
Pomazánka
Kuchyně:Středoevropská

Ingredience

  • 2 cibule
  • ½ kyselého jablka
  • ¼ sklenice nasekaných mandlí
  • ½ lžičky třtinového cukru
  • olej
  • ½ sklenice pohanky
  • 1 sklenice vody
  • 4 sušené hříbky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 kulička jalovce
  • sůl
  • ¼ sklenice extra panenského řepkového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička majoránky
  • 1/4 lžičky saturejky
  • 1/4 lžičky tymiánu
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • sůl a černý pepř
  • příloha: kvalitní chléb, nakládané okurky

Postup přípravy

Pohanku zalijte vodou, přidejte houby, česnek, koření a sůl a vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 20 minut.

Mezitím nakrájejte cibuli a jablko na malé rovnoměrné kostičky. Na dně pánve rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli, jablko a mandle, posypte cukrem a smažte na mírném ohni 10 - 12 minut.

Uvařenou pohanku následně rozmixujte spolu s olejem a zbytkem ingrediencí do hladkého pasty. Přidejte smaženou cibuli s jablkem a mandlemi a jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, podávejte na nejkvalitnějším chlebu s kyselou okurkou.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všechna práva vyhrazena
Skylink® je obchodní značka vlastněná Canal+ Luxembourg S. à r.l.
se sídlem Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905